Svijet
0

The Guardian: Hillary Clinton prelazi na novu strategiju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prva izdanja britanskih dnevnika nisu u srijedu zabilježila ishod "primarnih" izbora u Novom Hempširu za predsjedničke kandidate vodećih stranaka u SAD-u.

Pišući prije nego što su bili poznati rezultati iz te američke države, The Guardian ističe da je glasanje u utorak za Hillary Clinton značilo "sve ili ništa".

List dodaje da su u članovi njezina izbornog štaba u privatnim razgovorima priznali da će ona najvjerojatnije izgubiti na sljedećem glasanju u Južnoj Karolini, a da je poslije Ajove i Novog Hempšira Clinton skoro sasvim promijenila strategiju i prešla na "plan B".

Suština njezine nove strategije je usredotočenje na izbore u šest velikih saveznih država - Floridi, Kaliforniji, Ilinoisu, Ohaju, Teksasu i Njujorku, jer bi joj pobjeda u tim državama ili bar u većini od njih ipak donijela nominaciju demokrata za predsjedničkog kandidata, piše Guardian.

Financial Times je objavio iz Novog Hempšira da Hillary Clinton sve nade polaže u izbore 5. februara, kada birači u čak 22 savezne države odlučuju o kandidatima svojih stranaka u utrci za Bijelu kuću krajem godine.

Taj dan je već nazvan u medijima "cunami utorak", piše Financial Times.