Grčka
0

Teroristička skupina prijeti novinarima

FENA
Grčka teroristička skupina "Sekta revolucionara", koja je u petak preuzela odgovornost za nedavni napad na grčki televizijski kanal, zaprijetila je u subotu "svim novinarima", navodi se u tekstu koji je objavio jedan dnevni list.

Skupina je u petak navečer preuzela odgovornost za napad na privatni kanal Alter u telefonskom pozivu grčkom dnevnom listu Ta Nea.

Četiri nepoznate osobe s kapuljačama i kacigama pucale su u utorak navečer u desetak navrata na prostorije televizijskog kanala Alter, u predgrađu Atine, oštetivši sva vozila parkirana ispred zgrade. Oni su potom bacili ručnu eksplozivnu napravu, koja nije eksplodirala, a potom pobjegli na dva motora.

U dugom govoru protiv svjetskih medija, objavljenom u subotu u listu Ta Nea, skupina je napala televizijski kanal "kako bi poslala poruku svim novinarima", obrativši im se: "vrijeme kada ste bili pošteđeni napada je prošlo".

"Gospodo novinari, ovaj put smo stigli do vaših vrata, idući put bit ćemo kod vas", zaključak je teksta.

"Sekta revolucionara" preuzela je 5. februara odgovornost za napad na komesarijat Korydallos, u predgrađu Atine, u kojem je bilo materijalnih šteta.

Ovo je prvo javno obraćanje ove skupine, koja posebno prijeti grčkim policajcima.