Američki obavještajni izvori
0

Teroristi planiraju ugrađivati eksploziv u tijelo

Sarajevo-x.com
Foto: CNN
Foto: CNN
Sigurnost na aerodromima diljem svijeta mora se podići na viši nivo, jer teroristi mogu koristiti bombe koje hirurški ugrađuju u tijela pokušavajući, naprimjer, oboriti avione.

Dosad, teroristi su napadali avione, vozove, autobuse i šoping centre skrivajući bombe u torbe, cipele ili donje rublje kako bi izbjegli da budu otkriveni. No, sad su otišli korak dalje, "ugrađujući" bombe u svoja tijela, procurila je informacija iz američkih obavještajnih izvora.

Nakon smrti Osame bin Ladena povećana je pripravnost i nadzor nad aerodromima, vladinim zgradama i drugim objektima zbog moguće odmazde. Smatra se da će muški teroristi ugrađivati bombe kod slijepog crijeva ili stražnjice, dok će žene eksplozivni materijal imati u grudima, ugrađen na isti način kao što se ugrađuju implantati.

Stručnjaci kažu kako će eksplozivne materije u tijelu biti smještene u plastičnu vrećicu, a detonirat će se pomoću potkožne štrcaljke (kroz kožu u vrećicu s eksplozivom). Bombaš se može pretvarati da ubrizgava sebi inzulin zbog dijabetesa, kako bi izbjegao da ga spriječe u samoubilačkoj misiji.

Ovom metodom teroristi bi teško mogli biti otkriveni, međutim, već se spominje kako postoje i skeneri koji identificiraju hemikalije, eksplozive i droge na aerodromima diljem svijeta, prenio je Daily Mail.