Svijet
6

Teroristi iz ISIS-a: Odustanite od automobila, poslova i žena i pridružite se džihadu

Klix.ba
Teroristička grupa ISIS objavila je novi video kojim želi privući nove članove. Na snimku se pojavljuju mladi Britanci koji su pozivaju braću muslimane sa Zapada da im se pridruže u Iraku i Siriji.

Trinaestominutni video prikazuje grupu mladih muškaraca koji sjede u krugu, drže oružja i recitiuju militantne slogane i dijelove iz Kur'ana. Na tečnom engleskom jeziku pozivaju ih da im se "pridruže u zlatnom dobu" poručujući: "Umrijet ćete svakako".

Video je nazvan "Nema života bez džihada" i profesionalno je snimljen i montiran te uploadovan na YouTube putem ISIS-ovog medijskog centra.

Muškarci Abu Muthana Al Yemeni, Abu Bara' Al Hindi i Abu Dujana Al Hindi kažu kako su doputovali na Srednji Istok iz Britanije.

"Da li ste spremni žrtvovati svoj posao, skupi automobil i porodicu koju imate? Jeste li spremni žrtvovati sve to u ime Allaha? Jer ako to žrtvujete u Njegovo ime, On će vam uzvratiti 700 puta više", rekao je Abu Bara' Al Hindi.

Ovaj video dobio je veliku podršku pristalica ISIS-a na Twitteru koji koriste hashtag #AllEyesOnIsis. Tu su i fotografije podrške sa Kosova, iz Rima, Švicarske, Australije, Gaze i mnogih drugih zemalja.