Svijet
14

Teksas: Nesavjesna majka osuđena na 99 godina zatvora

SRNA
Elizabeth Escalona
Elizabeth Escalona
Sud u Teksasu izrekao je zatvorsku kaznu od 99 godina Elizabethi Escaloni (23) koja je svojoj dvogodišnjoj kćerki superlijepkom zalijepila ruke za zid, javili su danas lokalni mediji.

Američki dnevnik Dallas Morning News navodi da je tokom napada na svoju kćerku u septembru 2011. godine djevojčicu pretukla zbog čega je djete palo u komu.

Escaloni je u julu priznala krivicu za nanošenje povreda djetetu.

"Udarala sam je, neprestano šutirala. Ona to nije zaslužila. Samo čudovište to može učiniti", rekla je Escalonijeva u sudnici tokom prošle sedmice.

Prema pisanju dnevnika, djevojčica je pretučena, što je izazvalo krvarenje u mozgu, dok ju je Escalonijeva učila da koristi nošu.

Prije izricanja kazne, sudija Larry Mitchell rekao je da optužbena treba da bude kažnjena za divljačko batinanje djeteta do "ivice smrti".

Djevojčica je preživjela napad i, prema svjedočenjima ljekara, dobro se oporavlja.

Američki dnevnik Los Angeles Times prenio je izjavu portparola kancelarije državnog tužioca za oblast Dallas Debbie Denom koja je rekla da Escalonijevoj "nije bilo žao zbog onoga što je učinila".

"Ona je žalila sebe, ne djete koje je mučila", rekla je Denmonova, dodajući da će Escalona mortati da odsluži 30 godina zatvora prije nego što će moći da podnese zahtjev za uslovno oslobađanje.