Venecuela
0

Talijanski modni dizajner među putnicima nestalog aviona

SRNA
Talijanski modni dizajner Vitorio Misoni nalazi se među putnicima malog aviona sa šest osoba koji je nestao u blizini obale Venecuele, saopštila je danas modna kuća "Missoni".

"Konzulat Venecuele obavijestio je porodicu Missoni da su nestali Vittorio Missoni i njegova supruga, ali ne znamo ništa više od toga. Vlasti će ujutru nastaviti potragu za avionom", navodi se u saopštenju.

Talijanski mediji prenijeli su da je avion nestao poslije polijetanja iz odmarališta Los Roques, na arhipelagu koji se nalazi blizu obale Venecuele. Avion se izgubio sa radara jučer ujutru po lokalnom vremenu i od tada od njega nema nikakvog traga.

Zajedno sa bračnim parom Missoni nestalo je još četvoro ljudi, uključujući još jedan par iz Italije i dvojicu venecuelanskih pilota.

Vittorio Missoni /58/ sin je osnivača modne kuće poznate po živopisnim dezenima i dinamičnim detaljima na odjeći. Vittorio je suvlasnik kompanije, zajedno sa svoje dvije sestre.

Arhipelag Los Roques nalazi se 150 kilometara od obale Venecuele i jedno je od najpopularnijih odmarališta u ovoj zemlji.