Svijet
0

Talijanski mafijaš, osim kilograma, izgubio i slobodu

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Ubrzo nakon što se jedan mafijaš probudio u privatnoj talijanskoj klinici, otkrio je da je izgubio mnogo više od kilograma.

Nakon godine dana u bijegu, Domenico Magnoli (27), konačno je lišen slobode kada je otkrio da su među ljudima koji su okruživali njegov bolnički krevet bili policajci koji su ga brzo uhapsili, saopćili su u petak istražitelji i zdravstveni zvaničnici.

Agenti u civilu predstavili su se kao posjetioci i nosili su cvijeće i bombonijere da bi čestitali Magnoliju nakon operacije na uklanjanju masnog tkiva iz podbratka i stomaka u četvrtak navečer, javila je TV stanica Sky TG-24.

Magnoli je uhapšen samo što se bio probudio, kazao je Vincenzo Greco, direktor privatne klinike La Madonnina u Kalabriji, u južnoj Italiji. Greco je potvrdio da policajci nisu nosili uniforme, prenosi AP.

Karabinjeri u Consenzi saopćili su da je Magnoli uhapšen na osnovu francuske potjernice zbog navodne trgovine drogom. Policija je javila da je Magnoli, rođen u Cannesu, povezan s kriminalnim klanom Piromalli mafijaškog sindikata 'Ndrangheta. On je bio u bijegu skoro godinu dana.

'Ndrangheta je kriminalna organizacija sa sjedištem u Kalabriji koja upravlja kokainskim i ostalim krugovima trgovine drogama između Južne Amerike i zapadne Evrope, i nadjačala je sicilijansku mafiju po snazi, tvrde tužioci.

Greco je izjavio da je Magnoli obavio liposukciju šest mjeseci ranije kod istog hirurga u drugoj klinici.