Potraga za bliznakinjama
0

Talijanski istražitelji traže magnetofon Matthiasa Scheppa

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski policajci koji vode istragu o 6-godišnjim švicarskim bliznakinjama koje su nestale prije 12 dana u četvrtak traže magnetofon od kojeg se njihov otac nije nikada razdvajao i koji nije pronađen na njegovom tijelu poslije samoubistva koje je izveo na jugu Italije.

Četredsettrogodišnji Matthias Schepp, koji se bacio pod voz u Cerignoli, imao je magnetofon koji "bi mogao da sadrži poruku s informacijama o sudbini" djevojčica, izjavili su istražitelji talijanskoj agenciji Ansa.

Otac Alessie i Livie poslao je novac iz Cerignole svojoj supruzi Irini Lucidi od koje se razvodi, što je navelo isražitelje na pomisao da je isto mogao napraviti i s magnetofonom.

Majka nestalih švicarskih djevojčica Irina Lucidi uputila je u srijedu navečer na talijanskoj državnoj televiziji RAI 3 apel očevicima potvrdivši kako je činjenica da su Alessia i Livia viđene na jednom trajektu za Korziku za nju "znak nade".

U istoj emisiji ona je kazala da je otac bliznakinja više puta službeno putovao na sjever Korzike gdje bi mogao imati poznanike kojima bi povjerio djevojčice.

Djevojčice su viđene na brodu koji plovi između južne Francuske i Korzike u noći s 31. januara na 1. februar, saopćio je u srijedu tužitelj iz Marseilla.

Švicarska je prekinula u srijedu traženje djevojčica, kazao je glasnogovornik policije u kantonu Vaud, na zapadu Švicarske, gdje živi majka dviju djevojčica.