Savladani nakon 20 sati
0

Talibani napali američku ambasadu u Kabulu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Afganistanske snage i snage NATO-a savladale su, nakon 20 sati borbe, grupe bombaša samoubica koji su izveli niz napada u Kabulu.

Napadi su posebno bili usmjereni na glavni stožer NATO-a i američku ambasadu u kojima je poginulo najmanje 15 civila i pripadnika snaga sigurnosti i šest talibana.

Iako su izveli već nekoliko napada u Kabulu, talibani su ovog puta uspjeli napasti najosjetljivija i najzaštićenija mjesta u glavnom gradu pod jakim nadzorom.

  • Dvojica bombaša samoubica skrivenih u velikoj građevini u izgradnji, od popodneva prethodnog dana, ubijena su jutros, izjavio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki.

  • Zadnji napadači ubijeni su i sukobi su zaustavljeni. U zgradi je ukupno bilo šest terorista i svi su mrtvi, kazao je Sidiki.

Najmanje 15 Afganistanaca, civila i policajaca, ubijeno je u tim napadima. Ranjeno je 11 afganistanskih civila, među kojima troje djece, a 19 ih je ranjeno, javio je ISAF koji ističe i da je šest njihovih vojnika ranjeno, ne iznoseći druge detalje.

Policija u Kabulu objavila je da su četiri afganistanska policajca ubijena a 11 ih je ranjeno, prenosi Hina.