Rusija
0

Tajna služba FSB u crtićima prijeti djeci zatvorom

FENA
Ruska tajna služba FSB, bivši KGB, producirala je seriju crtanih filmova čiji je cilj podučiti djecu na koji se način boriti protiv kriminala i terorizma.

Ne libeći se pritom upozoriti ih da im prijeti višegodišnja zatvorska kazna ukoliko policiji budu dojavljivali lažne informacije.

Filmovi u trajanju od 15 do 30 sekundi mogu se vidjeti na internetskim stranicama i kupiti u trgovinama u Volgogradu. Prvi film prikazuje reakciju dječaka koji pronalazi torbu ostavljenu na pločniku.

Službeni spiker čita popratni tekst: "Dječačić pronalazi torbicu ostavljenu na pločniku, uzima je i odnosi sa sobom. Iz torbe se čuje otkucavanje sata koje odjednom prestaje. Nećemo vam pokazati što se dogodilo djetetu. Drugi dječak pronalazi kartonsku kutiju. Telefonom o tome javlja policiji, udaljava se od kutije i nikome ne dopušta da joj se približi. Riječ je o dobrome dječaku, koji za svoje dobro ponašanje prima medalju", otkriva komentator, a potom se na ekranu pokazuju brojevi telefona policije i FSB-a.

Drugi video prikazuje priču o dječaku koji telefonom naziva policiju, upozoravajući službenika da je u školi podmetnuta bomba, znajući da je to neistina.

"Dječak za nagradu neće dobiti motocikl, već će provesti tri godine u zatvoru, upozorava FSB", prenosi u subotu Hina.