Svijet
1

Tajland: U požaru u noćnom klubu poginule četiri osobe

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Četiri osobe su poginule i više od 20 povrijeđeno u požaru koji je u petak rano ujutro izbio u jednom noćnom klubu na tajlandskom otoku Puket, poznatoj turističkoj destinaciji, saopćila je policija.

Poginule su dvije žene i jedan muškarac, a četvrto tijelo je ugljenisano, saopćila je policija.

"Vjerujemo da su žrtve bili strani turisti, ali to još nije potvrđeno", rekao je guverner Puketa Chamroen Tipayapongtada.

Među povrijeđenima ima Tajlanđana i stranaca, a većina je stradala od posljedica udisanja dima, prenosi AP.

"Dvoje ljudi je u kritičnom stanju. Jedan od njih je Francuz, koji je zadobio teške opekotine", rekao je izvor iz lokalne bolnice.

Požar je, prema guvernerovim navodima, izazvao grom koji je udario u transformator, a vatra se potom proširila na cijeli noćni klub.

To nije prvi incident ove vrste u noćnim klubovima na Tajlandu. U požaru u diskoteci u Bangkoku 2009. godine poginulo je 66 osoba, uglavnom turista.

Tajland privlači turiste iz cijelog svijeta i dugo vremena uživa reputaciju zemlje poznate ne samo po prirodnim ljepotama i historijskim znamenitostima, već i po gostoljubivosti, ali nekoliko incidenata posljednjih godina nanijelo je štetu tom imidžu.

U junu je jedna Australka ubijena nožem na Puketu tokom pokušaja pljačke, dok su dvije Kanađanke, sestre, pronađene mrtve u hotelskoj sobi blizu otoka Pee Pee.

Tajland je prošle godine posjetilo 19 miliona turista.