Svijet
0

Tadić: Mladić će biti izručen Haaškom tribunalu

NINA
Predsjednik Srbije Boris Tadić, koji se nalazi u posjeti Washingtonu, sinoć je u intervjuu TV mreži CNN izjavio da će bivši zapovjednik vojske Republike Srpske Ratko Mladić biti izručen Haaškom tribunalu i da se Srbija mora odlučno suočiti s ratnim zločinima.

"Moramo saznati gdje se nalazi Ratko Mladić. Moj odgovor je da, on će biti izručen Haaškom tribunalu", izjavio je Tadić odgovarajući na pitanje novinara CNN-a o tome hoće li Mladić biti otkriven, lišen slobode i izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Tadić i ambasador Pierre-Richard Prosper, koji je u američkoj administraciji zadužen za ratne zločine, potvrdili su novinarima nakon sinoćnjeg susreta da je pronalaženje i izručenje generala Ratka Mladić bilo u centru pažnje njihovog razgovora u Washingtonu.

"Ključ za sve je Ratko Mladić. Ako on bude izručen Haaškom tribunalu to može otvoriti mogućnost da se dio sudskih procesa prenese na lokalne sudove, uključujući i četvoricu generala", izjavio je veleposlanik Prosper.