Svijet
0

Tadić: Državni organi čine sve da optuženi budu locirani

FENA
Predsjednik Srbije Boris Tadić istakao je danas u Beogradu da državni organi čine sve kako bi optuženi pred Haškim tribunalom bili locirani, uhapšeni i prebačeni u Haag, saopćila je danas pres služba predsjednika Srbije.

"Čvrsto smo opredijeljeni da završimo saradnju s Haškim tribunalom. Kažnjavanjem zločinaca i izgradnjom stabilnog i prosperitetnog regiona, našeg zajedničkog prostora integriranog u Evropsku uniju, možemo da osiguramo bolju budućnost za sve“, ponovio je predsjednik Tadić u razgovoru sa glavnom tužiteljickom Haškog tribunala Carlom del Ponte.

Sastanku predsjednika Srbije i glavne tužiteljice Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju prisustvovali su ministar pravde Dušan Petrović i specijalni tužilac za organizirani kriminal Miljko Radisavljević, navedeno je u saopćenju, prenio je Tanjug.

Del Ponte je susretom s Tadićem završila dvodnevnu posjetu Beogradu, u koju je došla kako bi ocijenila da li je za posljednja tri mjeseca ostvaren napredak u saradnji Srbije s Haškim sudom.