Svijet
0

"Švicarski žigolo" osuđen na šest godina zatvora

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Švicarac optužen za zavođenje najbogatije Njemice i iznuđivanje miliona eura od nje osuđen je u ponedjeljak na šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Četiri bogate žene, uključujući i nasljednicu vlasnika BMW-a Susanne Klatten, optužile su ga za ponašanje žigola korištenjem mješavine šarma i ucjenjivanja da dođe do više od devet miliona eura od njih, javila je DPA.

Slučaj je pokrenut kada je Klatten, nesklona javnom pojavljivanju i majka troje djece, otišla u policiju i prijavila Helga Sgarbija da je pokušao iznuditi od nje 14 miliona eura prijeteći joj da će objaviti u javnosti njihov snimak vođenja ljubavi.

On ju je već prevario za sedam miliona eura.

Klasten (46) uživa reputaciju najbogatije Njemice, s velikim udjelom u proizvođaču luksuznih automobila, kao i u jednoj farmceutskoj kompaniji.

Sgarbi (44) je priznao na početku suđenja u ponedjeljak sve optužbe protiv njega.

"Duboko žalim zbog tih dešavanja i izvinjavam se ovdje na ovom suđenju i u javnosti svim oštećenim ženama", poručlio je Sgarbi sudu u ponedjeljak ujutro.

Tužba tvrdi da je Sgarbijevo priznanje učinjeno s jedinim ciljem da mu se umanji kazna. Ona je zatražila kaznu devetogodišnje robije.

Ostalo je nejasno šta se desilo s novcem koji je Sgarbi primio, ili da je bilo saučesnika koji su također umiješani. Osim toga, on nije pružio nikakvu informaciju o mjestima na kojima je koristio snimke kako bi ucjenjivao žene.

Odbrana je, s druge strane, tvrdila da su žene svojevoljno davale novac i zatražila je zatvorsku kaznu ne veću od pet godina.