Mislili da su striptizete
468

FOTO / Švedski navijači istukli aktivistice Femena

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Švedski navijači pomiješali su lokalne aktivistice za ženska prava, u navijačkoj zoni u Kijevu, sa striptizetama. Nesporazum je završio teškim incidentom.

Iz Femena su navečer saopćili da su povrijeđene tri njihove vodeće aktivistice, i to u sukobima sa švedskim navijačima, koji su u svojoj zoni čekali odigravanje utakmice njihove i francuske reprezentacije.

Dvije najradikalnije i najisturenije Femenove članice, atraktivne plavokose sestre Aleksandra i Ina Ševčenko, popele su se gole do pasa na jedan stol s navijačima. Nastalo oduševljenje zamijenio je šok kada su Ukrajinke u stilu nogometašica počele napucavati limenke s pivom koje su Šveđani ispijali.

Foto: AFP
Foto: AFP
"Grubo su skinute sa stola, izgurane izvan navijačke sezone i žestoko pretučene", saopćenje je iz Femena, ukrajinskog udruženja za zaštitu ženskih prava, koje je nogomet, FIFA-u i navijače na Euru uzelo na zub zbog "hranjenja seksualnog turizma u Ukrajini".

Na drugom mjestu u navijačkoj zoni na stol se popela 25-godišnjica Oksana Sačko, još jedna Femenova aktivistica. Skinula je majicu i započela izazovan ples. Navijači su poludjeli kada su na njezinu golom tijelu primijetili natpis "Fuck Euro 2012", nakon čega ju je jedan od njih povukao za ruku, te je pala na tlo. Djelatnici osiguranja izveli su je izvan zone, nakon čega ju je s mjesta događaja udaljila policija.

"Dečki su, kada su vidjeli djevojke u toplessu, reagovali pozitivno i usmjerili pažnju na njih. Nisam siguran da su cure uspjele iskomunicirati svoju poruku", rekao je jedan od navijača.