Svijet
0

Sutra u Strazburu uručenje nagrade Banjoj Luci

FENA
Strasbourg
Strasbourg
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović otputovao je jutros u Strazbur, gdje će mu sutra na ceremoniji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope biti uručena nagrada za promociju prava nacionalnih manjina.

Grad Banja Luka dobio je ovo priznanje za postignute rezultate ostvarene u organizovanju svih vidova saradnje i promociji prava nacionalnih manjina u gradu Banjoj Luci, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću u Administrativnoj službi Banja Luka.

Grad je konkurirao projektom “Odnos Grada prema nacionalnim manjinama s fokusom na socijalnom uključivanju Roma”, koji podrazumijeva poboljšanje obrazovnih uvjeta, poboljšanje uvjeta za odvijavnje kulturnih i sportskih aktivnosti te uvjeta stanovanja.

"Ova nagrada predstavlja simbol postojane predanosti pokrenute kampanje i Kongresa jačanju uloge lokalnih vlasti o pitanju Roma i zaštite prava manjina te želji da se promoviše odličan način rada općina poput vaše. Nadamo se da prikazivanjem takvih inicijativa možemo prikupiti čitav niz kvalitetnih praktičnih primjera koji mogu predstavljati inspiraciju za druge općine“, navodi se u pismu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope upućenom gradonačelniku Davidoviću, a koje je potpisao predsjedvajući Kongresa Halvdan Skart.