Svijet
0

Susret Osmanagića s predsjednikom Mesićem sljedeće sedmice

FENA
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić će večeras u 19.00 sati u Evropskom domu u Zagrebu održati predavanje "Bosanska dolina piramida".

"Zagreb je veoma zainteresiran za otkriće bosanskih piramida. Ovo je moje drugo gostovanje u hrvatskoj metropoli. Bio sam gost televizije RTL i ljudi iz Zagreba sa zanimanjem prate ono što se dešava u Visokom", izjavio je za FENU Osmanagić te najavio da će u Zagrebu biti i 26. maja kada je zakazan zvanični susret predsjednika Fondacije s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem.

Prilikom susreta razgovarat će o otkriću bosanskih piramida i o budućoj turističkoj i naučnoj saradnji BiH i Hrvatske.

Svjetska konferencija za štampu koja će biti održana 23. maja u Unitic-u u 09.00 sati, bit će prilika da se javnost upozna s imenima pet novih piramidalnih objekata u dolini piramida a istraživači Fondacije će prezentirati i novootkriveno arheološko nalazište prahistorijskih kamenih kugli.

"U junu će se timu Fondacije pridružiti i tim egipatskih stručnjaka: arheologa, geologa, geofizičara, koji će dati konačnu međunarodnu verifikaciju bosanskog piramidalnog kompleksa", rekao je za FENU Osmanagić.