Svijet
0

Surogat majka pobacila Bin Ladenove unuke

Sarajevo-x.com
Louise Pollard bila je u desetoj sedmici trudnoće kada je izgubila bebe koje je zanijela koristeći in vitro oplodnju i spermu Omara bin Ladena, sina Osame bin Ladena, te jajašca njegove 54-godišnje supruge Zaine, Britanke, ranije poznate kao Jane Felix-Browne.

Pollardovu su u Siriji dvojica muškaraca napali dok je kasno navečer sama hodala od kafića do hotela, javljaju britanski mediji.

Napadač nije ništa rekao, udario je šakom i pobjegao, ostavljajući je na ulici sa natečenim okom i modricama na rukama i nogama.

Pollardova, 24-godišnja asistentica iz Bristola, uspjela je da se vrati u hotelsku sobu i kasnije je otišla u bolnicu, gdje je ultrazvuk pokazao da je izgubila djecu.

"Nije bilo otkucaja srca", rekla je Pollardova, koja je već dva puta bila surogat majka britanskim parovima.

Rekla je da ne zna koji je razlog napada, ali tvrdi da je prepoznata i u Velikoj Britaniji i na Bliskom istoku kao "zapadnjakinja koja nosi Bin Ladenovu djecu".

Iako napad nije prijavila policiji, Pollardova je odlučila da neće pokušati novo surogatstvo Bin Ladenovima, koji su se rastali zbog Omareve psihičke bolesti.

Ona insistira da nema veze sa povezanošću para sa najtraženijim teroristom.

"Ja mislim da kao surogat majka moram razmišljati o onome što je najbolje za budućnost djece", rekla je nekadašnja striptizeta koja se tim poslom bavila da bi sebi platila diplomu iz računovodstva. Dodala je kako i dalje namjerava biti surogat majka, što je opisala kao svoj "poziv".

Jučer je Omar bin Laden izjavio da nema šansi za pomirenje između njega i njegove supruge. Kada su ga novinari pitali šta misli o nesreći surogat majke, rekao je da je to prihvatio kao "sudbinu".