Svijet
27

Supružnici Clinton glasali u školi u New Yorku

Klix.ba
(Foto: EPA)
Kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton i njen suprug Bill Clinton glasali su danas u svojoj lokalnoj zajednici Chappaqua u New Yorku.

Potencijalna buduća predsjednica Sjedinjenih Američkih Država i bivši predsjednik Bill Clinton glasali su u školi "Douglas G. Griffin" u saveznoj državi New York.

"Ovo je ponizan čin zato što je riječ o velikoj odgovornosti. Veliki broj ljudi računa na rezultate izbora. Učinit ću sve što mogu ukoliko budem dovoljno sretna da pobijedim“, rekla je Clinton.

New York je inače tradicionalna savezna država koja je privržena Demokratskoj partiji tako da Clinton neće imati velikih problema da dođe do pobjede. S druge strane, bitka sa Donaldom Trumpom bit će najveća u državama poput Arizone, Floride, Nevade i Sjeverne Karoline.

Prva birališta su otvorena u 6 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 12 sati po našem vremenu. Posljednja birališta bit će zatvorena najkasnije u 4 sata ujutro po našem vremenu, a u to vrijeme će biti poznati i prvi nezvanični rezultati.

Ovo su 58. predsjednički izbori na kojima će se birati 45. predsjednik i njegov potpredsjednik. Paralelno sa predsjedničkim izborima održavaju se izbori za 12 guvernera, sve delegate u Predstavničkom domu i pojedine članove Senata.