Voljele istog muškarca
0

Suparnici onesposobila padobran i tako je ubila

SRNA
Els Clottemans u sudnici
Els Clottemans u sudnici
Pred sudom u Belgiji počelo je suđenje ženi optuženoj da je ubila svoju suparnicu tako što je onesposobila njen padobran da se otvori prije četiri godine, javlja BBC.

Els Clottemans optužena je za ubistvo Els Van Doren, koja je pala sa visine od 1.000 metara dok je skakala sa njom i muškarcem koga su obje voljele.

Van Dorenova se držala za ruke u vazdušnoj formaciji sa svojim ljubavnikom samo nekoliko sekundi prije nego je uvidjela da se njen padobran ne može otvoriti.

Els Klotemans (26), učiteljica u osnovnoj školi, odbacila je optužbe.

Klotemansova nije pokazivala emocije dok je sudija Patrick Boyen čitao optužnicu na 68 strana u sudinici u flamanskom gradu Tongerenu.

Els Van Doren, tada stara 38 godina, poginula je 18. novembra 2006. godine, kada je pala u baštu u selu Opglabek, nakon što su oba njena padobrana zakazala.

Ovu užasnu smrt zabilježila je kamera koja je bila na njenom šljemu, koja je prestala da snima u trenutku pada.
 Ona je skočila iz aviona iznad oblasti Zwartberg na visini od 4.000 metara sa ljubanivkom Marcelom Somersom i još jednim muškarcem. 	

Ovo troje su se držali za ruke u formaciji koju su uvježbavali na terenu zajedno sa Clottemans, piše list "Le Soir".

Ali Els Clottemans nije skočila zajedno sa njima već malo kasnije.

Ona je mogla da gleda kako su se troje skakača razdvojili na visini od 1.000 metara da otvore padobrane, ali Van Doren je uzaludno pokušavala da otvori svoj.

"Els je sve pokušala da se spasi. Pokušala da je otvori rezervni padobran ali nije uspjelo. To se nikad nije desilo", rekao je Luc Deijgers, koji je pilotirao  avionom "cesna", belgijskoj televiziji.

Nakon što je ustanovila da su uzice na padobranu presječene policija je uhapsila Els Klotemans u januaru 2007. godine.
Istražitelji vjeruju da je Els Clottemans napisala anonimno pismo i zvala Van Dorenovu telefonom ne predstavljajući se.

Tužioci su rekli da je Els Clottemans noć prije incidenta provela u stanu sa Van Dorenovom, majkom dvoje djece i da je tada imala priliku da presječe uzice na padobranu.

Eksperti kažu da je za to potrebno najviše 30 sekundi i to da se presječe makazama.

Više od 200 svjedoka biće pozvano da svjedoči na suđenju koje ća trajati četiri nedjelje, a presuda se očekuje 20. oktobra.