Svijet
32

Sumnje poznatog američkog patologa: Hillary Clinton je možda otrovana, ne vjerujem Trumpu i Putinu

Klix.ba
Hillary Clinton (Foto: EPA)
Hillary Clinton (Foto: EPA)
Jedan od najpoznatijih američkih patologa je upozorio da postoji mogućnost da je kandidatkinja za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton otrovana, a sumnja na njenog protukandidata Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Patolog Bennet Omalu koji je otkrio hroničnu traumatsku encefalopatiju u mozgovima preminulih igrača američkog fudbala, oglasio se na Twitteru i privukao veliku pažnju.

"Savjetujem Hillary da uradi toksikološku analizu krvi. Moguće je da je otrovana. Ne vjerujem Putinu i Trumpu, sve je moguće kad su oni u pitanju", napisao je Omalu u dva tvita na Twitteru.

Trump je ranije izrazio divljenje prema ruskom predsjedniku, a njegove veze s Kremlinom su dobro poznate.

Omaluovo upozorenje je naišlo na skeptične reakcije, ali je Putin i ranije optuživan za trovanje svojih protivnika. Posljednji put je bio dio istrage smrti bivšeg KGB-ovog operativca Alexandera Litvinenka, koji je preminuo u Londonu 2006. godine.

Zdravlje Hillary Clinton je privuklo pažnju nakon što je proteklog vikenda napustila memorijalnu ceremoniju za žrtve terorističkog napada 11. septembra 2001. godine prije završetka. Snimljena je kako posrće, a njeni tjelohranitelji su joj pomogli da uđe u automobil. Njen ljekar je kasnije saopćio da boluje od upale pluća, ali da se oporavlja.