Snajperisti siju smrt
0

Sukobi Gaddafijevih snaga i pobunjenika, 16 mrtvih u Misrati

FENA
Foto: AP
Foto: AP
U srijedu cijeli dan bjesne sukobi između snaga lojalnih libijskom vođi Moammaru Gaddafiju i pobunjenika. Borbe se vode i u Misrati, gdje je prema tvrdnjama pobunjenika ubijeno 16 osoba. SAD negiraju postojanje civilnih žrtava.

"Snajperisti libijskog vođe Moammara Gaddafija ubili su 16 osoba u Misrati", izjavio je na pres-konferenciji u Benghaziju Hafiz Goga, zvanični portparol Nacionalnog vijeća koji upravlja na teritorijama pod kontrolom pobunjenika.

Goga je rekao i da je šest osoba poginulo u bombardovanju koje su Gaddafijeve snage izvele na istočnom ulazu u grad Zintan, koji se, kao i Misrata, nalazi na zapadu Libije, prenio je Reuters.

U okolini Ajdabije (Adždabije) vode se sukobi između snaga lojalnih Gaddafiju i pobunjenika, dok stanovnici napuštaju taj grad.

I dok se sukobi nastavljaju, generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon još jednom je apelovao na trenutni prekid nasilja sa svih strana.

Gadafijeve snage su prošle sedmice zauzele Ajdabiju tokom ofanzive protiv pobunjenika koji su gotovo mesec dana držali istočne oblasti zemlje.