Svijet
0

Sukob policije sa srpskim prosvjednicima na Kosovu

FENA
Pripadnici specijalnih postrojbi kosovske policije i lokalni Srbi sukobili su se u nedjelju kod sela Šilova nedaleko od Gnjilana, a u incidentu je ozlijeđeno gotovo 50 osoba, javljaju lokalni mediji na Kosovu.

Sukob se dogodio kada je nekoliko stotina Srba iz Šilova, kojima je već sedam dana isključena struja, pokrenulo prosvjed pokušavajući blokirati magistralnu prometnicu Gnjilane - Bujanovac. Kosovska policija intervenirala je kako bi spriječila blokadu prometnice.

Lokalni srpski dužnosnik Aleksandar Petrović optužio je policiju za incident, ustvrdivši da su policajci provocirali prosvjednike, dok je glasnogovornik policije za regiju Gnjilana Ismet Hashani izjavio da su prosvednici počeli bacati kamenje na policajce.

Hashani je kazao da je među ozlijeđenima pet policajaca.

Mediji su javili da su predstavnici lokalnih Srba nakon incidenta otišli na razgovore s načelnikom općine Gnjilane kako bi se pokušao riješiti problem sa strujom.

Kosovska elektroprivreda je isključila struju Šilovu zbog neplaćanih računa.

Na ulazu u Šilovo nazočne su snage kosovske policije i KFOR-a, a stotinjak lokalnih Srba nastavlja prosvjed tražeći uključivanje struje.