Izluđivanje na MySpaceu
0

Suđenje ženi zbog koje se objesila tinejdžerka

Sarajevo-x.com
Megan Meier
Megan Meier
Neutješna majka 13-godišnje djevojčice ispričala je u četvrtak sudu kako se u maju ove godine njena kćerka objesila nakon okrutnih poruka koje je dobijala putem web stranice MySpace.

Amerikanka Megan Meier izvršila je samoubistvo nakon što joj je majka jednog dječaka, predstavljajući se da je on, na MySpaceu, između ostalog, rekla kako bi "svijet bolji bez nje".

Osumnjičena majka Lori Drew izjasnila se da nije kriva za urotu i neovlašteno korištenje kompjutera, a ako bude osuđena, mogla bi dobiti i pet godina zatvora.

Tužilac suda u Los Angelesu istakao je da je ovo prvi slučaj pokrenut zbog uznemiravanja na internetu, javlja Daily Mail.

Meganina majka prvog dana na sudu ispričala je o čemu je navodni "Josh Evans" razgovarao sa njenom kćerkom putem interneta. Megan je patila od poremećaja pažnje i depresije, a navodni dječak izrugivao joj se govoreći da uopšte ne bi trebala biti online niti razgovarati sa njim.

Posljednje što mi je rekla bilo je: "Ti si mi majka, trebala bi biti na mojoj strani", rekla je majka suzdržavajući se od plača. Kad je kasnije otišla u njenu sobu, našla je kako visi u ormaru obješena za kaiš. Sutradan je djevojčica preminula.

Na suđenju se moglo čuti i to kako je Lori Drew kreirala lažni profil svog sina kako bi utvrdila da li Megan širi glasine na MySpaceu o njenoj kćerki Sarah. Tužilac je istakao kako će dokazati da je Drew pokrenula ovu virtuelnu vezu s namjerom "da povrijedi Megan i utiče na njenu psihu."

Prvi put je otkriveno da je Megan isti dan kad se ubila odgovorila onome za koga je mislila da je Josh: "Ti si dječak zbog kojeg bi se djevojčica mogla ubiti."