Svijet
17

Sudar aviona i šlepera: Avion benda Iron Maiden oštećen na pisti u Čileu

Klix.ba
Članovi grupe Iron Maiden objavili su informaciju na svojoj zvaničnoj web stranici o nesreći njihovog aviona na pisti u Čileu, koji se sudario sa šleperom u trenutku kada je trebalo natočiti gorivo u avion.

Grupa Iron Maiden krenula je na turneju u Argentinu, ali su se nakratko zaustavili u Čileu, gdje su trebali natočiti gorivo u avion, kada je došlo do nesreće.

"Mi ćemo doći na odredište na ovaj ili onaj način. Drago nam je da radnici aerodroma koji su povrijeđeni u ovoj nesreći nisu životno ugroženi. Hvala svima na brzoj reakciji", napisali su između ostalog članovi benda na svojoj zvaničnoj stranici.


Iron Maiden plane suffers severe damage in Chile by BhRefleX

Nezvanično na avionu su oštećeni motori, koji će se morati zamijeniti. Članovi benda u međuvremenu traže alternativni prevoz do Argentine.

Iron Maiden u narednih deset dana održat će sedam koncerata u Južnoj Americi i to dva u Argentini i pet u Brazilu, nakon čega 30. marta imaju koncert u New Yorku. Riječ je o jednom od najpopularnijih heavy metal bendova koji ima više od 80 miliona prodatih albuma.