Svijet
98

Studentu iz Arabije FBI upao u kuću jer je kuhao rižu u ekspres loncu

Klix.ba
Foto: alweeam.com
Foto: alweeam.com
Agenti FBI-a upali su u stan studenta iz Saudijske Arabije koji je na školovanju u Michiganu nakon što su ga komšije vidjele kako nosi ekspres lonac i pozvale policiju.

Talal al Rouki je kuhao tradicionalno jelo od riže iz svoje domovine, a potom je ručak nosio u prijateljevu kuću. Novine u saudijskoj Arabiju su prenijele kako se sve dogodilo zbog toga što je FBI posebno oprezan nakon bombaškog napada na Bostonski maraton kada su postavljene bombe kućne izrade, za šta je napadačima poslužio ovakav lonac.

Saudiski časopis Oukaz je prenio kako su ovog studenta ispitivali o tome šta studira i šta radi u slobodno vrijeme. U FBI-u su također kazali kako ih je žena koja stanuje u blizini obavijestila da student hoda uokolo sa loncem "poput metka".

Nakon što ga je FBI ispitao i nakon što je Al Rouki objasnio za šta mu služi lonac i pokazao ga, FBI agent mu je rekao da "mora biti oprezan kad uokolo hoda s takvim stvarima".

Talal al Rouki je dospio u centar pažnje u saudijskim medijima koji pišu da je FBI jako oprezan kada su u pitanju ovakvi lonci te da posmatraju Arape koji žive u SAD-u.