Svijet
0

Student musliman na Virginia Techu dao svoj život da spasi druge

Sarajevo-x.com
Waleed Shalaan
Waleed Shalaan
Mladić koji je preživio masakr na univerzitetu Virginia Tech napisao je u emailu svom studentskom supervizoru kako je njihov kolega musliman dao svoj život da bi zaštitio druge.

Usprkos tome što je bio teško povrijeđen, apsolvent Waleed Shalaan je omeo naoružanog napadača Cho Seung-Huia da bi spasio drugu osobu od njegovih ubojitih rafala.

On je opisao kako je ostavljen da ranjen leži nakon Choevog nasumičnog pucanja. U međuvremenu, Waleed je bio ranjen, ali je još uvijek bio živ. Kada se Cho ponovo vratio u učionicu da vidi da li ima još preživjelih među žrtvama, student je pokušavao da se pravi mrtav pred ubicom.

Anonimni student izjavljuje kako vjeruje da bi bio mrtav da Waleedov "zaštitnički pokret" nije omeo ubicu Choa. Cho se okrenuo i pucao u Waleeda, prije no što je izašao iz učionice.

Randy Dymond, profesor građevine na Virginia Techu je izjavio da ga anonimni student zamolio da ispriča ovu priču da Waleedova porodica čuje kako je on napravio herojsko djelo.

Waleedova majka je plakala kada je čula o ovome od profesora Dymonda i konstantno je ponavljala još uvijek vidno šokirana: "On je pokušavao da spasi nekoga". Waleed Shalaan je porijeklom iz Egipta.