Svijet
12

Student iz Srbije pljačkao banke po SAD-u

FENA
Četiri muškarca uhapšena su u SAD-u zbog prijevare s karticama, a jedan od njih je državljanin Srbije, pišu srbijanski mediji.

Iako američki mediji koji su prenijeli vijest navode samo imena, ali ne i porijeklo uhapšenih u prijevari s kreditnim karticama u Concordu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts, srbijanski mediji navode da je jedan od njih, 23-godišnji Marko Perović, državljanin Srbije.

Privedeni su još i Nikola Colak (36) koji živi u Vermontu, Ivan Halaci (27) iz New Yorka i Stefan Mihov (28) iz New Jerseyja. Sprovedeni su u zatvor u Concordu, a sud im je odredio da se mogu braniti s slobode uz kauciju od 750.000 dolara, javlja Mooresville Tribune.

Četvorica osumnjičenih se terete za više krivičnih djela falsificiranja kreditnih kartica, korištenje tih kartica, nezakonit pristup računalima poduzeća i zavjeru.

"Koristili su lažne kartice za podizanje novca na bankomatima na području Concorda. Istraga je u toku, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli više hiljada dolara od onoga što se do sada otkrilo", rekao je Gary Hatley, šef policije u Concordu.

Osumnjičeni su uhapšeni u hotelu u kojem su spremali nove pohode na bankomate.

SAD