Svjedočenje sobarice
0

Strauss-Kahn me prisilio na klečanje i oralni seks

SRNA
Nafissatou Diallo (lijevo)
Nafissatou Diallo (lijevo)
Radnica hotela u New Yorku, Nafissatou Diallo (32), koja je optužila bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna za pokušaj silovanja u apartmanu u kojem je on odsjeo, dala je svoj prvi intervjuu američkom magazinu Newsweek o dešavanjima 14. maja.

Njen intervju objavljen je u vrijeme kada američke vlasti razmatraju da li da odbace optužbe protiv Strauss-Kahna zbog sumnje u kredibilitet Diallove.

Ispričala je da se izvinila i željela napustiti sobu u kojoj je MMF-ov direktor boravio kad je ušla i shvatila da ona nije prazna.

"O moj Bože", rekla je kad ga je vidjela golog. "Izvinjavam se."

Odgovorio joj: "Nemaš se za šta izvinjavati" i posegnuo za njenim grudima rekavši: "Prelijepa si."

Potom ju je, prisjeća se, povukao u sobu i tepao joj "Nafi".

Ona mu je rekla da prestane i da ne želi izgubiti posao.

"Ponašao se kao luđak, gurnuo me na krevet i pokušao prisiliti na oralni seks", kazala je sobarica.

Bojeći se za svoj posao, kaže ona, nije ga željela povrijediti. Prisilio ju je na klečanje na koljenima i oralni seks, dok joj je glavu čvrsto držao svojim rukama. Na kraju je istrčala iz sobe i potražila pomoć u hodniku, dok je pljuvala oko sebe.

Sa Strauss-Kahnom je, poslije svega, razmijenila poglede, ali bez ijedne riječi. Potom se uputila prema liftu.

   Strauss-Kahn negira sve optužbe. On je naglasio da je sve što se dešavalo između njega i Diallove bilo uz obostranu saglasnost.

   "Želim da on bude smješten u zatvor i da zna da ima mjesta na kojima ne možete iskoristiti svoju moć i novac", rekla je Diallo.

Imigrantica iz Gvineje rekla je magazinu da se bojala da će ostati bez posla nakon što je pobjegla iz Strauss-Kahnove sobe poslije incidenta.

   Međutim, Strauss-Kahnovi advokati je optužuju da je pokrenula "medijsku kampanju" da bi ubijedila tužioce da nastave sa podizanjem optužnice protiv  Strauss-Kahna.

   On je optužen prema sedam tačaka optužnice, uključujući četiri ozbiljnija prekršaja, dva za krivična seksualna djela, jednu za pokušaj silovanja i jedno za seksualno zlostavljanje.

   Međutim, pojedini američki mediji navode da je slučaj protiv  Strauss-Kahna veoma blizu odbacivanja. Sudski tužioci navode da je služavka lažno svjedočila pred velikom porotom.

    Strauss-Kahn je 1. jula osobođen iz kućnog pritvora dok mu je vraćena kaucija od šest miliona dolara u gotovom.

   Francuske vlasti pokrenule su istragu o optužbama da je  Strauss-Kahn pokušao da siluje francusku spisateljicu Tristan Banon prije deset godina.
    Strauss-Kahn negira krivicu i pokrenuo je kontratužbu protiv Banonove za davanje lažnog iskaza.