Prostitutka progovorila o aferi
0

Strauss-Kahn je bio čest gost orgija u SAD-u i Francuskoj

Sarajevo-x.com
Tridesetogodišnja žena nazvana Florence koju mediji opisuju kao prostitutku visoke klase koja se "povremeno bavila ovim zanatom" izjavila je da je u proteklih šest godina učestvovala na najmanje 11 orgija kojima je prisustvovao i bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn.

Florence, inače Francuskinja, je potvrdila da je dala iskaz policiji da je "svaka djevojka u sobi imala seksualni odnos sa Strauss-Kahnom" tokom niza organiziranih orgija na različitim mjestima, od Bruxellesa do hotela u neposrednoj blizini Bijele kuće u Washingtonu.

List La Parisien prenosi riječi prostitutke koja je rekla da je 62-godišnji, bivši direktor MMF-a "u izuzetnoj snazi i da su ga najviše zanimale žene koje su se tek priključile orgijanju, dok je sa onim s kojima se već intimno upoznao bio manje intenzivan", prenosi list.

Florence je jedna od tri žene koju je francuska policija ispitala u akciji razotkrivanja kriminala u mreži prostitucije u luksuznim hotelima Lillea, a pod nazivom "Carlton afera".

Strauss-Kahn se vratio u Francusku nakon što je odbačena optužnica protiv njega u New Yorku, u kojoj se tvrdilo da je seksualno uznemiravao sobaricu u hotelu.

Prostitutka Florence je izjavila i da je za svoje usluge uvijek bila plaćena u kešu, a da joj je novac davao biznismen iz Lillea, Fabrice Paszkowski, koji je također pod istragom. Ona je izjavila da je tokom šest godina najmanje 11 puta imala seksualni odnos sa Strauss-Kahnom, ali da je u tom periodu vjerovatno bilo još organiziranih orgija na koje ona nije bila pozvana.

"Iz toga svega sam zaključila da on voli biti redovno opskrbljen različitim djevojkama", rekla je Florence.

Florence i još jedna prostitutka koju La Parisien oslovljava kao Mounia (38) su dobile po 2.400 eura za svoj trodnevni boravak u Washingtonu prošle godine gdje su imale intimne susrete sa bivšim direktorom MMF-a, dok su za susrete s njim u Parizu i Lilleu dobivale po 1.300 eura.

Istragom koju provodi policija u Francuskoj obuhvaćeni su i neki visoko rangirani političari iz tog dijela zemlje, neki policijski dužnosnici u Lilleu te direktor hotela Carlton.