Svijet
0

Stotine zmija i pacova kanibala pronađeno u kući strave

Klix.ba
Stotine zmija, od kojih su mnoge bile mrtve, uklonjene su iz "kuće strave" u Kaliforniji nakon što su se susjedi žalili na miris truleži.

"Sam miris bio takav da osjećam kao da se treba tuširati sedam dana. Nalaze se u svim spavaćim sobama", rekao je policijski službenik Anthony Bertagna.

Policija je objavila kako je pronašla 500 zmija, živih i mrtvih, u petosobnoj kući u Santa Ani. Vlasnik koji je učitelj, William Buchman, kazao je kako je planirao razmnožavati zmije ali da je izgubio kontrolu nad tim. Uhapšen je pod optužbom za okrutnost nad životinjama.

"To je definitivno kuća strave. Samo u jednoj sobi je bilo 56 mrtvih i 12 živih zmija. Bilo ih je koje su uginule sada i one od prije mjesec dana. Izmet pacova i miševa se nalazi svuda po kući. Pacovi i miševi se nalaze u plastičnim kacama za hranu i jedu jedni druge", dodao je policajac.

Nakon što su očistili dvije sobe, službenici su pokupili 66 mrtvih pitona i 50 živih. Najduži piton imao je skoro dva metra.

Kuća iz vana izgleda lijepo i uredno, jedino se osjetio ogavan miris koji je naveo susjede da pomisle kako nešto nije uredu.

Agencije za dobrobit životinja pokušat će udomiti žive zmije u prirodnim centrima, muzejima i školama.