'Nije zločin ostaviti nekoga da umre'
39

VIDEO / Štokholm: Opljačkao pijanog muškarca i ostavio da ga pregazi voz

Klix.ba
Policija traga za lopovom koji je opljačkao pijanog muškarca koji je pao na šine podzemne željeznice u Štokholmu, a potom ga ostavio i otišao. Pijanog muškarca je nekoliko trenutaka kasnije pregazio voz.

Nadzorne kamere su snimile trenutak kada se tridesetosmogodišnji muškarac, koji je identifikovan kao Johnny, popeo na platformu, a onda pao na šine i onesvjestio se.

Lopov je skočio za njim na šine, opljačkao ga i udaljio se sa mjesta događaja. Na izlazu iz stanice je prošao pored čuvara, ali mu nije rekao da na šinama leži čovjek.

Inspektor Dan Östman, pripadnik policije u Štokholmu, je rekao: "Imao je oko šest minuta da obavjesti nekoga. Da je rekao čuvaru da neko leži na šinama imali bismo vremena da zaustavimo voz."

Nažalost, voz se nije uspio zaustaviti. Međutim, Johnny je preživio, ali mu je amputirano pola lijevog stopala i morat će mu ugraditi vještačko koljeno, piše švedski Expressen.

Lopov je ukrao mobitel i novčanik, u kojem se nalazilo 1500 švedskih kruna (oko 350 konvertibilnih maraka).

"Taj čovjek nije gurnuo Johnnyja na šine, tako da ga možemo optužiti samo za krađu. Nažalost, ostaviti nekoga da umre nije zločin u Švedskoj", kazao je Östman.