Svijet
0

Stanje na požarištima oko Dubrovnika dobro

FENA
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Tokom noći vjetar se na dubrovačkom području smanjio pa je vatrogascima bilo olakšano gašenje, a u 6 sati na požarište su upućena dva protupožarna aviona Canadair, radi sanacije i natapanja rubnih dijelova požarišta, objavili su iz hrvatskog vatrogasnog operativnog središta, uz ocjenu da je stanje na tim požarištima dobro.

Zbog gašenja požara za sav promet je zatvorena državna cesta D-8, na dionici od Dupca do Zvekovice, a došlo je i do prekida opskrbe električnom energijom na području Solina, Plata i Cavtata, navodi se u priopćenju.

Iz Vatrogasnog operativnog središta podsjećaju da se požar na dubrovačko područje proširio u subotu navečer s teritorija Bosne i Hercegovine.

Dio područja zahvaćen požarom bio je miniran u Domovinskom ratu, što otežava gašenje, podsjećaju iz Vatrogasnog operativnog središta.

U gašenju požara, osim javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi sa područja županije, sudjeluju državne intervencijske postrojbe kao i namjenski organizirane snage Hrvatske vojske, a s područja Splitsko-dalmatinske županije upućene su i dodatne snage za gašenje. Ukupna u gašenju sudjeluje 250 gasitelja sa 43 vozila.