John McCain
0

Stanje države pogoršano u protekle četiri godine

FENA
Republikanski kandidat na predstojećim američkim predsjedničkim izborima John McCain ogradio se od predsjednika Georgea Busha, također republikanca, ocijenivši da se stanje države pogoršalo u protekle četiri godine.

"Washington je razoren. John McCain to zna. Gore nam je nego prije četiri godine", glasi tekst koji izgovara narator u novom televizijskom spotu, koji je prvi put emitiran sinoć.

Senator iz Arizone prikazan je u spotu kao političar koji misli svojom glavom i ne plaši se da iznese svoje stavove koji su, u proteklih 30 godina koliko je u Kongresu, često bili u suprotnosti sa stavom njegove stranke, prenijela je agencija DPA.

Njegov demokratski protukandidat Barack Obama često je kritizirao McCaina zbog toga što podržava Bushovu ekonomsku politiku i zalaže se za ostanak američkih vojnika u Iraku i naglašavao da bi njegova pobjeda predstavljala "Bushov treći mandat".

Bush je u martu zvanično podržao McCaina kao predsjedničkog kandidata, nakon čega su se rijetko pojavljivali zajedno u javnosti.