Sunday Times
0

Srbin "priznao" ubistvo Jill Dando?

FENA
"Srbin 'priznao ubistvo Jill Dando' kao odmazdu za NATO-ovo bombardiranje", piše Sunday Times u naslovu članka koji se bavi još ranije iznesenom teorijom da je iza ubistva poznate voditeljice BBC-a, aprila 1999., stoji srpska veza.

Scotland Yard sada istražuje nove navode da se jedan sitni kriminalac srpskog porijekla iz West Midlandsa hvalisao pred društvom u jednom beogradskom kafiću 2001. da je ubio Jill Dando. Navodi se da je njegovo navodno priznanje čulo desetak osoba.

Nekoliko navodnih svjedoka se javilo na specijalnu telefonsku liniju engleske policije koja revidira cijeli slučaj nakon što je Barry George, 48-godišnji epileptičar, na ponovljenom suđenju, nakon osam godina zatvora oslobođen optužbe za ubistvo popularne novinarke zbog nedostatka dokaza.

Dando je ubijena hicem iz pištolja u glavu, što je svojevremeno navelo policiju da zaključi da je riječ o djelu profesionalnog ubice. Georgeov advokat je tvrdio da se metak koji je usmrtio Dando ima oznake jugoslavenske municije, a da je ubistvo, nakon bombardiranja RTS-a, naručio Željko Ražnatović Arkan.

Jedan od svjedoka navodne scene priznanja u kafiću, inače britanski poslovni čovjek, rekao je kako nije bilo jasno da li je čovjek koga sumnjiči rekao da je ubio Jill Dando ili da zna ko je to uradio, prenosi Sunday Times.

Vezani članci