Svijet
0

Srbijanska vlada pomaže Jovanki Broz

FENA
Srbijanska vlada odvojit će oko osam hiljada eura za udovicu predsjednika Tita. Nije jasno za koje razdoblje, ali Jovanki je svakako krenulo nabolje. Na vili na Dedinju popravljen joj je krov.

Srbijanska vlada je iz ovogodišnje proračunske rezerve izdvojila 638.000 dinara (oko 7.800 eura) za iznimnu mirovinu Jovanki Broz, udovici predsjednika Josipa Broza Tita, ali se u vladinoj odluci ne navodi za koje je razdoblje taj novac namijenjen, objavio je B92.

Jovanka Broz je od smrti svog supruga 1980. živjela u lošim uvjetima i daleko od očiju javnosti. Početkom ove godine u rješavanje njenih problema uključio se ministar za ljudska i manjinska prava tadašnje Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić, pa je u vili na Dedinju, gdje Jovanka Broz živi, popravljen krov i grijanje.

Prilikom susreta s Ljajićem, Jovanka je izjavila da je vojna obavještajna služba mjesec dana po Titovoj smrti u maju1980. iz vile u Užičkoj 15 odnijela sve njegove i njene lične stvari, dokumente, knjige i novac, ušteđevinu supružnika Broz.