Svijet
0

Srbija očekuje potpisivanje sporazuma s EU što prije

FENA
Nakon najavljenog parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s EU, srbijanski premijer Vojislav Koštunica je u utorak izjavio da taj sporazum treba što prije i potpisati.

"Važno je da se, nakon što bude parafiran, što prije i potpiše sporazum jer je to značajan signal za priljev novih investicija, za razvoj gospodarstva, za otvaranje novih radnih mjesta, što sve naravno vodi boljem standardu građana Srbije", izjavio je Koštunica beogradskoj agenciju Beta.

Potpredsjednik srbijanske vlade Božidar Ðelić, koji u srijedu putuje u Bruxelles na parafiranje sporazuma, izjavio je za beogradsku radio i tv postaju B 92 da su "parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU i potpisivanje Sporazuma o readmisiji, samo prvi koraci do cilja, a to je da do kraja sljedeće godine Srbija postane zemlja-kandidat za ulazak u EU".

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn u utorak je konferenciji za novinare u Bruxellesu rekao da je za potpisivanje Sporazuma "nužno da Srbija bez odgode dostigne punu suradnju s Haškim tribunalom koja mora voditi uhićenju i prebacivanju u Den Haag Ratka Mladića i ostalih odbjeglih optuženika".