Svijet
0

Sportska novinarka naslijedila milione pa dala otkaz

Klix.ba
Selena Roberts
Selena Roberts
Američka novinarka magazina Sports Illustrated Selena Roberts dala je otkaz na poslu nakon što je otkrila da joj je preminula majka ostavila bogatstvo u nasljedstvo.

Iako nije željela otkriti koliko je tačno novca naslijedila, u pitanju je najmanje milion dolara. Slavna spisateljica i novinarka ni ranije nije oskudijevala novcem, tako da joj, kako kaže, ovo otkriće nije promijenilo život, ali joj je svakako mnogo pomoglo.

U Sports Illustratedu Roberts je godišnje zarađivala 400.000 američkih dolara. Bila je i kolumnistica New York Timesa, a 2009. godine otkrila je da je Alex Rodriguez iz Yankeesa bio pozitivan na steroide na testiranju izvršenom 2003. Potom je objavila knjigu "A-Rod: The Many Lives of Alex Rodriguez".

U septembru 2010. godine Selenina majka Robbie Elizabeth Roberts je preminula. Kada je Selena jednom prilikom čistila njenu skromnu kuću u Arizoni, nije ni slutila šta će pronaći.

"Moja majka je živjela po vrlo strogim načelima i nije mnogo zarađivala", kazala je Roberts, objasnivši kako je njena majka bila učiteljica koja je kasnije radila na Floridi kao državna analitičarka u oblasti zdravstvene politike. Također je bila licencirana agentica za prodaju nekretnina.

"Zvala sam je škrticom, ali mi se ona smijala i nekoliko puta me ispravila rekavši da je štedljiva, a ne škrta", prisjetila se novinarka.

Među majčinim stvarima našla je neobičnu knjižicu na kojoj je pisalo "Za Selenu i Shawna. Za slučaj hitne potrebe". Shawn je Selenin brat.

Unutra je našla milione dolara u dionicama, obveznicama i nekretninama.

"Donijela je dobre odluke kojih ja nisam ni bila svjesna", kazala je Roberts i otkrila da je u pitanju sedmocifreni iznos.