Svijet
0

Split: Lučićevo stanje nepromijenjeno

FENA
Opće stanje vatrogasca Frane Lučića nepromijenjeno je, zadovoljava, ali je i dalje teško, izvijestio je danas liječnički konzilij splitske Kliničke bolnice.

I dalje je pod mjerama intenzivnog liječenja. Liječnici posebnu pozornost posvećuju infekcijama kako se ne bi razvile u sepsu.

Lučić je posljednji preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije u kojoj su na mjestu poginula šestorica vatrogasaca, a još su šestorica podlegla teškim opeklinama u dvjema zagrebačkim i splitskoj bolnici.

Nakon što mu je u cijelosti uklonjena izgorena koža i tkivo, do sada mu je u više operacija obavljena autotransplantacija kože s trbuha i leđa na veći dio opečene tjelesne površine.

Iz laboratorija u Bratislavi još nema informacija kada će na uzgoj poslana koža biti spremna za transplantaciju.

Lučić je zadobio opekline na 50 posto tjelesne površine, od početka liječenja je svjestan, osim jednog dana kada mu se stanje bilo pogoršalo, no od tada komunicira s okolinom i uspješno se oporavlja.

Ipak, liječnici stalno upozoravaju da je, iako je prošao akutnu fazu bolesti, i vitalni organi mu funkcioniraju uredno, njegov oporavak neizvjestan te da je i dalje životno ugrožen zbog mogućnosti pojave sepse.