Svijet
0

Split: Frane Lučić još uvijek ne može svjedočiti na sudu

FENA
Jedinog preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije Franu Lučića i dalje treba poštedjeti svjedočenja na sudu, prvenstveno zbog psihičkog stanja, rekao je dr. Jugoslav Bagatin, pomoćnik ravnatelja splitskog KBC-a i voditelj stručnog konzilija koji je donio takvo mišljenje.

Liječenje 23-godišnjeg Frane Lučića teče prema utvrđenom planu, a oporavlja se u skladu s očekivanjima stručnog liječničkog konzilija.

Lučić se osjeća dobro, redovito šeta u svojoj sobi i komunicira s medicinskim osobljem i najbližom rodbinom, kaže dr. Bagatin.

Frane Lučić je po ocjenama stručnjaka pravo medicinsko čudo jer je uspio preživjeti tešku tragediju unatoč tome što mu je bilo opečeno više od 55 posto kože i do sada mu je obavljeno osam transplantacija.

No, premda je njegovo opće stanje dobro, dr. Bagatin upozorava kako su određene komplikacije još moguće i mora ga se još neko vrijeme poštedjeti bilo kakvih psihičkih šokova i napora koji bi mogli imati neželjene posljedice.

Najvažnije je, istaknuo je dr. Bagatin, da se mladić ne opterećuje onim što mu u ovoj fazi rehabilitacije, a to je prvenstveno uspostava psihičke ravnoteže, nije potrebno.

Frane Lučić, inače student treće godine Fakulteta elektrotehnike u Splitu, kako se neslužbeno doznaje, još uvijek ne zna što se sve dogodilo na Kornatu 30. kolovoza, niti za smrt svojih 12 kolega vatrogasaca.

O Lučiću se brine tim stručnjaka, a presudno za donošenje odluke o njegovu svjedočenju bit će mišljenje psihijatra.