Svijet
0

Spašeno troje slovenačkih državljana u moru kod Lošinja

FENA
Troje slovenačkih državljana, koji su jučer popodne isplovili gliserom na kupanje i nisu se vratili, spašeni su jutros oko 8 sati, nakon što ih je brodica Lučke ispostave Mali Lošinj pronašla jednu nautičku milju istočno od otočića Oruda kod Lošinja, javilo je danas hrvatsko Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Djed (61) i baka (56) s dvogodišnjim unukom isplovili su jučer oko 13 sati iz Velog Lošinja petmetarskim gliserom bez kabine, a kako se do kasno navečer nisu vratili, vlasnica panisona u kojem su odsjeli nazvala je policiju. O tome je odmah obaviještena i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) u Rijeci nakon čega je pokrenuta akcija traganja i spašavanja.

Brodica Lučke ispostave tragala je do kasno u noć, no zbog nevremena, kiše i smanjene vidljivosti potraga je iza 1 sat obustavljena.

U akciju spašavanja jutros u 7 sati uključio se i avion tipa "Pilatus", a sat vremena kasnije slovenački državljani su pronađeni u, kako kažu u Ministarstvu, dobrom psihofizičkom stanju. Njihov gliser je otegljen u Veli Lošinj.