Svijet
148

Spašena beba koja je 16 sati bila zatrpana pod ruševinama u Alepu

Klix.ba
Dvomjesečna beba izvučena je iz ruševina u sirijskom gradu Alepu nakon što je bila zarobljena 16 sati. Pretpostavlja se da je beba ostala zarobljena nakon jednog od napada u kojima je srušena zgrada.

Nevjerovatni momenat spašavanja uplakane bebe snimio je jedan od spasilaca i postavio na Twitter. Čovjek koji je otkopavao, uspio je izvući bebu kroz otvor. Beba je plakala i bila krvava, te prekrivena prašinom. Spasilac je zaplakao kada je izvukao i kazao u kameru "Bog je veliki". Svi prisutni su počeli vikati od sreće kada su shvatili da je beba živa i da nije teško povrijeđena.

"Nakon 16 sati rada u izuzetno teškim uvjetima, civilna odbrana u Ansariju, južnom Alepu, uspjela je spasiti dvomjesečnu djevojčicu i njenu majku koja je povrijeđena", navodi se u komentaru video snimka koji je na Twitter postavio spasilački tim Aleppo Civil Defence koji radi u području grada koji drže pobunjenici.

Vjerodostojnost snimka nije potvrđena.

Snage režima svakodnevno napadaju dijelove Alepa koje drže pobunjenici. Dnevno pogine stotine ljudi, a još veći broj ih bude ranjeno. Pobunjenici također vrše redovne napade i to minobacačkim bombama na zapadni dio Alepa koji drže snage režima koje su bile na vlasti prije nego je počeo rat u Siriji 2011. godine.