Svijet
0

Solana izrazio sućut Crvenkovskom u povodu pogibije pripadnika EUFOR-a

FENA
Visoki EU-ov povjerenik za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana u subotu je razgovarao s makedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim te mu izrazio duboko žaljenje i sućut zbog pogibije jedanaest pripadnika misije EUFOR-a čiji se vojni helikopter srušio u blizini Skoplja tijekom povratka iz mirovne misije u BiH, stoji u Solaninu priopćenju.
  • Šokiran sam i ožalošćen zbog nesreće koja se dogodila nadomak Skoplja. Izražavam duboku sućut obiteljima poginulih i mojim prijateljima, makedonskom predsjedniku i premijeru te narodu Bivše jugoslavenske republike Makedonije - istaknuo je Solana.

  • Informacija o nesreći još me više ražalostila s obzirom na to da su pripadnici Bivše jugoslavenske republike Makedonije na izniman način pridonijeli EU-ovim vojnim akcijama u Bosni i Hercegovini, jačajući sigurnost i stabilnost u regiji u ključnim trenucima - stoji u priopćenju što ga je objavio ured Javiera Solane.

Helikopter Mi-17, ruske proizvodnje, srušio se desetak kilometara južno od Skoplja. Poginuli su piloti i svih desetero vojnika u letjelici, objavili su makedonski mediji.