Snimio čovjeka sekundu prije smrti
110

Šokantna naslovnica razbjesnila čitatelje New York Posta

Klix.ba
Naslovnica magazina New York Post od utorka, koja prikazuje čovjeka netom prije nego što će ga usmrtiti voz u njujorškom metrou, razbjesnila je čitatelje.

Ki Suk Hana, 58-godišnjaka iz Queensa, na šine je gurnuo poremećeni muškarac u ponedjeljak ujutro. Na fotografiji, koja je osvanulo na naslovnici New York Posta dan poslije, se vidi čovjek kako se pokušava popeti na peron dok mu se voz približava, piše Huffington Post.

Ogorčeni čitatelji pitaju se zašto fotograf R. Umar Abbasi nije pokušao pomoći Hanu, umjesto što ga je fotografirao.

On i uredništvo novina oglasili su se kazavši da je Abbasi, dok je trčao da pomogne nesretnom čovjeku, neprestano fotografirao kako bi blicem upozorio vozača.

Alexander Abad-Santos iz Atlantic Wiree primijetio je sljedeće: "Pokušavati skrenuti pažnju vozača blicem, možda ga čak i zasljepljujući njime, ne čini se kao način na koji bismo nekome pomogli da se popne na peron podzemne željeznice".

I korisnici Twittera obrušili su se na Abbasija što je snimio fotografiju, ali i na novine koje su je objavile. Novine su opisali "vrijednima prezira" i "smećem".

Capital New York pitao je za komentar četiri fotografa tabloida koji nisu okrivili Abbasija. "Iskreno, ne mogu kriviti fotografa", napisao je jedan fotograf ukazujući na činjenicu da je bilo i drugih ljudi na stanici, koji su također sve mirno posmatrali.

"Ili su i oni krivi što su iznevjerili Hana ili nisu. Ne može se samo Abbasija kriviti".