Italija
0

Snježna oluja zatvorila Koloseum i rimski Forum

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Obilne snježne padavine su u petak u Rimu turistima pružile rijedak prizor zabijeljenih rimskih znamenitosti poput fontane Trevi i Trga svetog Petra, dok su zbog snijega i leda Koloseum i rimski Forum bili zatvoreni za posjetitelje.

Koloseum i Forum zatvoreni su zbog opasnosti od poledice, objasnila je direktorica Koloseuma Rossella Rea. "To uvijek činimo u slučaju snježnih padavina zbog opasnosti od poledice. Tada se nakuplja voda, stvara se poledica a posjetitelji riskiraju pasti i ozlijediti se", rekla je Rea, istaknuvši da zatvaranje nije povezano s opasnošću od urušavanja u Koloseumu, javila je agencija ANSA.

Najobilnije snježne padavine u talijanskoj prijestolnici od osamdesetih godina prošlog stoljeća do podneva su rubne dijelove grada pokrile s 40 centimetara snježnog pokrivača. Meteorolozi su predvidjeli da će se snježne padaline pojačati tokom dana i noći a da će oslabiti u subotu.

Gradonačelnik Gianni Alemanno je naložio školama da ostanu otvorene u petak i subotu, ali da ne održavaju nastavu kako djeca koja ne mogu doći do škole ne bi zastala s gradivom. Alemanno je rekao da je u petak samo pet posto djece došlo u školu, izvijestio je Reuters.

Ove sedmice obilan snijeg u Italiji doveo do prekida željezničkog i cestovnog prometa, posebice u brdskim područjima Pijemonta, Emilije Romagne, Toskane i Umbrije. U srijedu su putnici u vozu iz Bologne za Taranto na jugu zemlje sedam sati ostali u vozu jer su zamrznuli električni vodovi, prenijela je Hina.