Svijet
25

Snimljeni posljednji trenuci koncerta u dvorani Bataclan prije napada

Klix.ba
Svi članovi grupe Eagles of Death Metal preživjeli su napad u kojem su za vrijeme njihovog nastupa u pariškoj dvorani Bataclan teroristi ubili najmanje osamdeset ljudi, potvrdila je rodbina članova benda.

Do masakra je došlo u petak navečer pred kraj njihovog rasprodanog koncerta u poznatom klubu Bataclan u kojem može stati oko 1.500 posjetilaca. Teroristi su navodno prišli sa stražnje strane dvorane i automatskim puškama počeli nasumično pucati po publici, počevši od zadnjih redova.

Pucnjava bi prestala samo kada bi napadači iznova punili puške municijom nakon čega bi ponovno nastavili pucati po publici koju su natjerali da legnu na pod. Horor je trajao između deset i petnaest minuta, rekli su svjedoci CNN-u.

Članovi američkog benda sklonili su se u backstage i nepovrijeđeni napustili poprište terorističkog čina. Na Facebooku su nedugo nakon masakra objavili kako "još uvijek pokušavaju utvrditi jesu li svi članovi benda i prateće ekipe sigurni i gdje se nalaze".

"Naše misli su s ljudima pogođenim ovom tragičnom situacijom", napisali su.

BBC je objavio nepotvrđene informacije da među mrtvima ima i popratnog osoblja benda. Navodno se radi o osobi zaduženoj za prodaju bendovih majica i cd-ova.