'Crvena' uzbuna u Mađarskoj
0

Snijeg blokirao saobraćaj u Njemačkoj i Mađarskoj

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Obilne snježne padavine i jaki vjetrovi blokirali su drumski i željeznički saobraćaj u sjeveroistočnoj Njemačkoj, dok je u Mađarskoj proglašen najviši stepen opasnosti od vremenskih prilika, rekli su zvaničnici.

Portparol policije u gradu Stralsund na obali Baltičkog mora rekao je da je skoro 40 centimetara snijega palo na obližnje ostrvo Ruegen, dok su snježni nanosi visine od oko tri metra blokirali puteve u oblasti Meklenberg-Pomeranija.

U gradovima Rostock i Greifswald prekinut je gradski saobraćaj, dok je državna željeznička kompanija "Deutsche bahn" prijavila veliki broj kašnjenja i otkazanih linija na sjeveroistoku zemlje.

Meteorološki zavod Mađarske proglasio je takozvanu crvenu uzbunu u centralnom dijelu zemlje, gdje se prema prognozama noćas očekuje i do 20 centimetara snijega.

Aerodrom u Budimpešti privremeno je zatvoren dok se ne očisti snijeg sa pista.

"Obilan snijeg pada bez prestanka. Do ponoći bi ga moglo biti i 20 centimetara, a očekuje se u centralnom dijelu zemlje, zbog čega ondje proglašavamo najviši stepen opasnosti od vremenskih prilika - crveni", saopštio je Meterološki zavod.

Isti izvor navodi da se snježne padavine očekuju sutra na istoku zemlje i da situaciju pogoršava snažan vjetar.