Indonezija
0

Snažan potres pogodio Bali

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Snažan potres magnitude 6,4 Richtera dogodio se u subotu blizu indonezijskog otoka Balija, saopćila je meteorološka služba, a ministarstvo zdravlja kaže da je u potresu bilo i ranjenih.

Vlasti kažu da nije izdano upozorenje na mogući cunami, ali da se potres snažno osjetio na tom otoku.

  • Najmanje je sedam osoba ozlijeđeno, neke su pogodili komadi koji su padali sa zgrada, a drugi su stradali u skoku s viših katova, rekao je Rustam Pakaya, dužnosnik indonezijskog ministarstva zdravstva. Dodao je da se urušio i krov trgovačkog centra u glavnom gradu otoka Denpasaru.

  • Kad se potres dogodio, ja sam bio u trgovini i neki su ljudi počeli vikati i bježati van, sve su ostvari ostavljali, rekao je Suartana, stanovnik Singaraje na Baliju. Po njegovim riječima, u potresu su se svjetiljke snažno zanjihale.

Potres je bio 6,4 po Richteru, a epicentar mu je bio 101 kilometar jugoistočno od Nusaduaa na Baliju, na dubini od 36 kilometara, objavila je meteorološka agencija, prenosi Hina.

U Indoneziji su potresi česti, jer se nalazi na mjestu spoja tektonskih ploča. Na brežuljcima zapadne Jave 2. septembra bio je potres u kojem je poginulo 57 osoba i uništeno hiljade kuća, a i u glavnom gradu Džakarti izbila je panika i bilo je materijalne štete.