Smrt vreba s krovova
0

Snajperisti i pucnjava u sirijskim gradovima

SRNA
Pucnjava se nastavlja u sirijskim gradovima, a posebnu opasnost predstavljaju snajperisti, izjavio je danas generalni sekretar Arapske lige Nabil al Arabi.

Sirijska vojska povukla se iz stambenih područja i nalazi se u predgrađima, dodao je Arabi, a prenosi BBC.

Prema podacima UN, više od 5 000 ljudi ubijeno je u akcijama snaga sigurnosti protiv antirežimskih demonstranata od marta prošle godine.

Posmatrači Arapske lige borave u Siriji od prije šest dana, kako bi utvrdili da li vlasti poštuju odredbe mirovnog plana koji je sastavila Liga.

Nasilje nije stalo sa dolaskom posmatrača, a dopisnici javljaju da su mnogi demonstranti nezadovoljni zbog nemogućnosti posmatračke misije da utiče na smirivanje stanja.

Arabi je rekao da će Liga sastaviti izvještaj o radu posmatrača i odlučiti da li je potrebno da se njihova misija produži.

"I dalje ima pucnjave. Mora se postići potpuni prekid oružanih sukoba", rekao je Arabi i dodao da je teško utvrditi ko puca na koga.
Generalni sekretar Arapske lige naglasio je da posebnu opasnost po civile predstavljjau snajperisti razmješteni na krovovima po sirijskim gradovima.