Svijet
59

Smrtno bolesna djevojčica porodici ostavila poruku skrivenu iza ogledala

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Inspirativna priča iz Velike Britanije dirnula je svijet. Hrabra 13-godišnja djevojčica ostavila je svojoj porodici dugu poruku koju su pronašli nakon njene smrti.

Athena Orchard je prošle sedmice preminula od raka kostiju, a njeni roditelji, braća i sestre su na stražnjoj strani ogledala u spavaćoj sobi pronašli tajnu poruku od 3.000 riječi.

U poruci je Athena savjetovala svoju porodicu kako da žive i otkrila svoj izuzetno pozitivan stav uprkos teškoj bolesti, prenosi Daily Mail.

"Svaki dan je poseban, iskoristite ga maksimalno. Već sutra biste mogli teško smrtno oboljeti, tako da trebate izvući sve što možete iz svakog dana. Život je loš ako ga takvim učinite", napisala je 13-godišnjakinja.

Njen otac Dean je bio dirnut riječima svoje preminule kćerke. Kad je prvi put vidio poruku nije je mogao pročitati do kraja jer ga je previše uznemirila.

Atheni je teška bolest dijagnosticirana kad je imala 12 godina, nakon što se srušila u porodičnoj kući u New Parksu u Leicesteru. Bila je podvrgnuta sedmoiposatnoj operaciji na kičmi, ramenima i glavi. Opala joj je kosa i oslabila je, ali nije izgubila pozitivan stav.

"Sreća ovisi o vama", napisala je. "Možda nije važan sretan završetak, već sama priča. Svrha života je život sa svrhom. Razlika između običnog i vrhunskog je samo to malo više".

Athena je iza sebe ostavila roditelje i devetero braće i sestara.